Coral Infantil

El poble de Sant Cugat Sesgarrigues fa molts anys que té una intensa activitat cultural, la qual s’evidencia amb la gran quantitat d’entitats que desenvolupen activitats en diferents àmbits: ecologistes, folklòrics, històrics, esportius, socials… i també musicals. La Societat Coral El Raïm ara fa més de 35 anys va apostar pel futur. Va donar als menuts del poble l’oportunitat d’aprendre i passar-ho bé amb el cant. En una època en la qual els infants no tenien tantes opcions de realitzar activitats extraescolars, aquesta proposta de la Coral Infantil va ser acceptada per bona part de les famílies del poble. I és d’aquesta manera que hi ha tants santcugatens/ques que recorden haver passat per aquesta entitat.

El 25 de març de 1979 Nati Quintana, recolzada llavors pel president Joan Ollé i la junta de l’època, va presentar al poble una Coral Infantil sorgida del grup de nens i nenes que assajaven a la rectoria del poble. El mateix any s’estrenà el concert de Nadal, i a finals de juliol de 1981 es començaren a celebrar els concerts de final de curs. Ambdues vetllades s’han anat mantenint fins a l’actualitat, i tot i canviar el format o les dates, encara avui hi participa la Coral Infantil.

Al llarg dels anys, la Coral ha anat participant en diferents festes del poble: Festa de l’arbre, Sant Jordi, inauguracions… així com en la cantada de Caramelles.  També va estar adherida al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), gràcies al qual els nens/es van poder intercanviar experiències i sobretot cantar conjuntament amb altres infants de corals infantils del territori català. L’any passat, sense anar més lluny, es van fer un seguit d’actes per commemorar el 35è aniversari.

La direcció ha anat passant per diferents professionals. D’aquesta manera, després de Nati Quintana també hi hagueren: Gregori Martínez, Montse Ríos, Olga Lloret, Noemí Martínez, Jordi Font, Eulàlia Galofré, Montse Terrades, Maria Guixens, Marta Surià, Hervé Ramírez, Laia Baqués, Imma Raventós, Anna Gumara… entre molts altres col•laboradors i músics que ajudaren tant als assajos com en els concerts. Aquest curs, la direcció està en mans de l’Ona Múria.

dav

Malgrat el temps que ha anat passant, la Coral Infantil no ha perdut l’afany de difusió de la cultura catalana, així com basar les classes en el companyerisme i en la introducció en el món de la música. S’ha anat adaptant als nous hàbits de les famílies del poble, canviant els assajos del cap de setmana a entre setmana. D’aquesta manera s’ha pogut integrar en el ventall d’extraescolars, mantenint alhora la forma d’entitat i podent fer participar als més petits en actes adreçats a tot el poble.

 

Actualment, el grup el formen uns deu nens i nenes d’entre 3 i 6 anys.