Raïm Guitar

Durant l’estiu del 1980, a Sant Cugat es va organitzar un curs de guitarra per als joves sota la direcció del mestre Gregori Martínez. La iniciativa va tenir bona acollida i, encetant el nou curs, ja es van iniciar les classes en grup de guitarra, llaüts, bandúrries, flautes i altres instruments de percussió. Aquest fou el naixement del grup del Raïm Guitar.

Des de llavors, gairebé totes les generacions de joves passaven cada tarda de dissabte al local d’assaig (Cal Sense) aprenent nocions de llenguatge musical, llegint partitures i interioritzant un gran companyerisme a través de la música.

Les activitats del grup anaven lligades a les de l’entitat, la Societat Coral El Raïm, així que realitzaven concerts per Nadal, final de curs i altres esdeveniments del poble. A banda d’això, també tenien actuacions per tot l’Alt Penedès en esdeveniments assenyalats.

Van anar passant els anys i la direcció va passar a mans del Jordi González. Els nous membres de l’agrupació i paral·lelament les seus gustos i expectatives, va fer que l’instrument que predominés fou la flauta de bec. A dia d’avui es toca soprà, contralt i tenor.

A banda de les activitats musicals, s’organitzen sopars i altres trobades per millorar la cohesió de grup. Les colònies són la recompensa perfecta de tot un curs d’estudi, treball i nervis. Un moment per prendre’s les coses amb calma, fer excursions, banyar-se a la piscina, aprendre i millorar en la cuina i passar-s’ho genial amb els jocs de nit.

Arran de l’augment d’alumnes i la popularitat del grup al poble, va sorgir la necessitat de fer grups i classes paral·leles amb nivells adaptats als infants. D’aquesta manera va sorgir una petita escola de solfeig on encara avui s’aprenen les bases del llenguatge musical a través de la flauta. Segons el volum i el nivell dels alumnes que s’inscriuen, els grups van variant.